Payroll

Wilt u het werving en selectieproces liever in eigen beheer houden maar wel het administratieve proces & het formele werkgeverschap uitbesteden? Wilt u personeel aannemen maar hebben jullie meer flexibiliteit nodig dan het huidige reguliere arbeidsrecht u biedt? Dan is payroll de keuze die jullie moeten maken.

Het reguliere arbeidsrecht is volop in beweging maar heeft veelal impact op de flexibiliteit van jullie organisatie. Waar in het verleden nog 3 tijdelijke contracten gegeven konden worden in een looptijd van 3 jaar is het tijdsbestek teruggebracht naar 2 jaar. Dit heeft voor veel organisatie grote impact op hun flexibiliteit. Dankzij payroll kunt u deze flexibiliteit vergroten tot maximaal 5,5 jaar, afhankelijk van opvolgend werkgeverschap. 

Met onze professionele ondersteuning kunt u zich zorgeloos richten op jullie core business en de ontwikkeling van jullie nieuwe medewerker. Doordat de verantwoordelijkheid en uitvoer van planning, leiding en toezicht vanuit jullie eigen organisatie komt ervaart de medewerker ook een hoge mate van verbondenheid met jullie eigen organisatie en draagt daarmee bij aan stabiliteit en continuïteit.  Een hoge mate van flexibiliteit, professionele ondersteuning, focus op core business en geen administratieve “rompslomp”.  

Daarnaast onderscheiden wij ons door onze kennis van het binden en boeien van onze (flex)medewerkers. In tegenstelling tot veel van onze con-collega’s doen wij dit ookbij onze payroll medewerkers. U besteed het financiële, juridische en administratieve werkgeverschap aan ons uit. Daarin nemen wij graag onze verantwoordelijkheid doordat wij goed werkgeverschap als vanzelfsprekend beschouwen. Er zijn dus volop reden wat payroll voor u de juiste keuze maakt:

  • Werving & Selectie in eigen beheer
  • Uitbesteden van de complexiteit van het hedendaagse formele werkgeverschap 
  • Professionele partner in het uitdragen van goed werkgeverschap 
  • Verlagen van financiële risico’s 
  • Géén administratieve “rompslomp” 
  • Tot 5,5 jaar flexibiliteit